fredag, oktober 29

Nesten Helg er klar igjen

Da skal den produktive gjengen ved Sørlandet sykehus ha talkshow igjen, vel verd å få med seg! Så oppfordring nok en gang; Er du i området, så ta turen!
God helg! ;)

torsdag, oktober 28

Jeg har noen dere må møte!

Disse her har gjemt seg hos meg en stund nå, og det er på tide å vise de frem!
Jeg har noen flere som kommer etterhvert, men kan jo ikke vise frem alle på en gang!
Timian og Trulte er jo tvillinger, da. Og gjett om de kan krangle! Men Trulte er jo så sjenert, i alle fall på utsiden. For egentlig så kan hun fante seg ganske så innmari, og da blir Timian så forskrekket, for han får jo skylda!
Jenta her har ikke fått noe navn enda, stakkar. Hun er litt gretten på det, foreløpig er hun søt og snill, men finner jeg ikke noe fint navn til henne snart så truer hun med å bli emo. Så jeg må vel bare skynde meg da!


Så får vi se hva de andre finner på, en tobeint sak, en blekksprut og i alle fall en sak til.
Noe må det jo bli av det!
Ha en fin kveld, da!

tirsdag, oktober 26

Tirsdag og snart helg!

Ikke fordi jeg vet hva jeg skal i helgen og gleder meg så innmari til det, for det har jeg virkelig ikke peiling på! Men jeg liker tirsdager! Tirsdagen er fin, da er man liksom så godt i gang! Og apropos gang, jeg har begynt å pusse og male! En liten gang har 6 dører og en enorm furutrapp, og ingen vindu. Ja, den er mørk og trist, faktisk på grensen til heslig. Det har jeg tenkt å gjøre noe med, så en dør er pusset og grunnet, to er pusset og tre stykker skjelver av nervøsitet siden de ikke er kommet i gang enda. Trappen skal få, den må bare vente litt. Selvfølgelig skal jeg ta før og etter-bilder! Kommer kommer!

Bildelistene fra Ikea kan brukes til så mangt, og jeg simpelthen elsker de! Denne er plassert over "min plass" i sofaen, lett avslørt av solbrillene mine som har fått sin faste plass på blomsterpotten! Jeg fikk skiltet av gode kolleger i Agderposten da jeg sluttet, teksten "I`m not bossy - I just have better ideas." skjønte jeg derimot ikke så mye av. *plystreplystre*
Jeg tenker på dere der nede, en god gjeng!
Den søte apekatten kjøpte jeg på Tenerife som 16 åring på klassetur. Mener å huske at jeg prøvde å prute, og lurer på om jeg ikke klarte det også. Men at de ble hissige på meg, det husker jeg med stor sikkerhet! (Husker du, Lene?)  
Jeg for min del er strålende fornøyd med denne søte lille krabaten, som har fulgt meg gjennom mange år, utallige hybler, kollektiv, leilighet og første hus, og tilbake til Bergen igjen. Forhåpentligvis finner vi drømmehuset sammen også, om ikke lenge!
Boken er min absolutte favoritt. Den er lest ørten ganger, og bare av meg. Jeg fikk den av min kjære da vi ble kjærester for 8 år siden, og jeg tar den frem nå og da, om så bare for å lese bruddstykker for å drømme meg bort litt. Hvilken bok det er? Jeg er nok litt "geek", for det er Ringenes Herre.. ;)

Så sammen med Aragorn og Gimli ønsker jeg dere en super dag!

søndag, oktober 24

Utebenk og bøsse


Jeg ønsker meg en utebenk! Til den hagen jeg enda ikke har. Men denne benken liker jeg så godt, sikkert fordi den aldri kan bli min. Det tar seg liksom ikke ut å gå i byparken og bare plukke den med seg. Kanskje finner jeg noe som ligner en gang, men det er vel ikke sesong for det nå..
Så har jeg heller ikke den hagen enda heller, så jeg kan vel bare slappe av og ønske så lenge!
(og sammen med benken ønsker jeg selvfølgelig svære lyserosa roser som klatrer hist og pist rund den, og som selvfølgelig aldri blir brune og bare lukter godt hele sommeren...)

I dag har vi vært bøssebærere. Tv-aksjon og trøtte bein, men veldig koselig!
Vi tasset rundt i to timer, jeg og Snups, hånd i hånd med bøssen i den andre og Smil i lomma. Sånn for motivasjonens skyld. Og kakao når vi kom hjem. Finfint, må jeg si!

Ha en fin ukestart!

torsdag, oktober 21

Årets første snø!

Den kom i går. Plutselig!
Jeg hadde ingen anelse, og jeg blir like glad hvert eneste år når jeg ser snøen komme dalende. Noen ville nok påstått at jeg til og med blir barnslig. Jeg synes på ingen måte at å gå med hodet vendt oppover og tungen på haken er barnslig, i verste fall er det bare litt pinlig når man kræsjer med noe eller noen.

Når snøen kommer så plutselig, evt at man ikke har sett på værmeldingen, så blir det plutselig veldig travelt med å finne frem vintertøy til det stakkars barnet som skal på skolen. Og når man ikke har sett vintertøyet siden i vår, man har flyttet og barnet i tillegg valgte å vokse masse i løpet av sommeren, så har man en noe uheldig situasjon. Så med dressen på leggen tasset vi til skolen med nesen i sky og tungen på haken.
Med så elendig forberedelser kunne jeg ikke annet enn å haste videre på vintertøyjakt sammen med min dårlige samvittighet, og fikk handlet inn nødvendig skyts for å takle flere hvite dager.
I kveld sa min kjære at det er meldt 7 grader i morgen.

Jeg er i det minste skikkelig skikkelig klar for neste gang snøen laver ned! Sikkert til neste år...

I dag må jeg bare vise frem Flipsen, nyskjerrigperen som helst vil være oppe å gå, dvs at han er oppe og vi går. Er jo så mye å se!
Lille gutten som for bare kort tid siden måtte mates med kopp hver 3.time, ikke kunne gå ut og var så pitteliten!

Nå tar jeg langhelg, og drar en tur hjem til Austrheim igjen.
Ha en super helg, så "sees" vi over helgen :)

tirsdag, oktober 19

Midtun Outlet

Det heter min nye favorittbutikk!
Den ligger i samme bygning som jazzdanseklassen til Snups, flaks for meg!
En gang i uken er jeg dermed å finne snusende etter kupp, og gjett om jeg har funnet noen! Dere har jo sett lysene, lysestakene og sommerfuglene jeg hadde i dåpen, alt kom derfra. Denne gangen hadde de fått inn ett parti fra en eller annen stakkars butikk som var full av Blafre-produkter! Synd for butikken, la oss ta ett minutts stillhet for den! Eller heller bare jatte videre om at jeg fikk HALV pris på alt av Blafreting, og endte opp med dette her! (Hadde Flipsen fortsatt å sove i vognen, så hadde jeg nok gått derfra med en hel del flere ting, siden de hadde gavepapir, bilder, esker og duppeditter i fleng! Men hei, da kan jeg jo bare dra opp igjen en dag, da! For det er jo suuuupert til f eks julekalendergaver osv!)


Uansett, de har også ett parti inne fra en Tilbordsbutikk. Jeg fortsetter min hovering over nedlagte butikker og priser meg lykkelig over at denne flotte tepotten ble min! (Sammen med lysestakene og lysene som også kom fra Tilbordskuppet) Jeg har også funnet flotte vaser og blomsterpotter fra samme butikk, og denne spesielle tepotten ble altså min for den nette sum av 39,-. Akseptabelt!

Og julepynt... *sukk og endelig*
De hadde inne masse julepynt! De flotte figurene ble mine for bare 8 kr stk, og jeg kjøpte såklart 3 av hver, pluss en skjønn engel som spiller trompet i samme stil. Og et englekor i hvitt, som ikke er klar for bildetaking før julepyntetiden, mest sannsynlig..
Så, det var mitt store tips for i dag! Ha en god tirsdagskveld!

mandag, oktober 18

Dåpsoppdatering!

Filip ble døpt, og det ble en vakker dåp, en herlig dag, en fantastisk helg!
Vi fikk faddere fløyet inn fra både Harstad og Grimstad, verdens beste venner som bor så altfor langt unna. Dermed ble det utført en hel del lobbyvirksomhet for å få de til å flytte til Bergen, så får vi se om det hjalp noe!
Dåpskjolen?
Joda... Den valgte å bli borte, den. Lørdagskvelden ringte jeg til en reddende engel og spurte om jeg atter en gang kunne låne dåpskjolen deres, og det var heldigvis ikke noe problem. Faktisk hadde de akkurat hatt guttedåp i den familien også, så alt blått var montert, så ferdig arbeid! Så om dere leser her; Tusen millioner takk for hjelpen!!


Med noen bilder av dåpsbarn og mor selv, og litt pynt, ha en super kveld!
Så skal jeg fortelle om lagersalget jeg har funnet som har tusenvis av skatter i morgen!
Blafre og Tilbords er stikkord her!

torsdag, oktober 14

Lyseblå kransekake

Jeg har ikke bakt den selv. Jeg hadde ikke helt visst hvor jeg skulle begynne, og hadde jeg først hatt ringene hadde nok "tårnet" falt fra hverandre nok ganger til at jeg hadde brukt knappenåler for å stifte det sammen, og noen gjester hadde dratt innom legevakten på vei hjem.
Derfor valgte jeg Coop Obs på Lagunen, og kjøpte en ferdigsak. Problemet med ferdigsaken er at den er ferdigpyntet med ferdigpynt som ferdigmenneskene har bestemt at skal være på alle sånne ferdigkaker. Smellbonbonger i rødt og gull, og en mengde norske flagg. Jeg vet ikke helt hva dåpen har med norske flagg og gjøre, (ikke for å snakke om juletrær, men det kan jeg ta når den tid nærmer seg) så jeg tok av ferdigpynten og tok på min pynt. Og gjett om jeg er glad for det! Smellbonbongene måtte jeg bare ha, ikke fordi de er pene, men fordi de er gøye!
Jeg er alltid like spent på om jeg klarer å få til enda ett sånt kjempehøyt smell som jeg gjorde den gangen med onkel da jeg var liten. Jeg begynner å mistenke lydeffekter den gang, men det er jo alltid gøy å ha noe å strekke seg etter, ikke sant! Om ikke annet så kan jeg trøste meg med de vakre sommerfuglene.
Og han her lille tassen på toppen av kransekaken, han er verd en liten kommentar! For det første må jeg kommentere det at det er ingen stork med her. Jeg vet innmari godt at min sønn ikke kom med storken, jeg har mange historier som kan bekrefte min påstand. Dessuten, så synes jeg han her var så innmari søt, så jeg limte han på ett lite stykke papir, som helt matcher bordkortene som min søte lille Snups på 6 år har laget. (type rive papir i biter og la henne skrive navn på. Enkelt og supersøtt!)

En ting er i alle fall helt passe krise. Vi har enda ikke funnet dåpskjolen.
Vi har letet overalt. Virkelig! Så i morgen blir det å snu opp ned på alt av oppbevaringsesker, og lete på alle steder der jeg ikke overhode kunne tenkt meg at den ligger. Jeg som vanligvis er kontrollfreak på sånne ting, i dette huset har jeg ikke snøring. Hadde jeg hatt gamlehuset, så hadde jeg gått inn i skapet mitt, og hentet den. Siden det ville være noe tåpelig å gå inn i det huset nå uten å skape total forvirring for de som bor der nå, så skal jeg i morgen sjekke blant julepynt og gamle putetrekk.
Frem til da, ha en super kveld!

onsdag, oktober 13

Høstferie

Vi tok oss en liten ferie. En herlig liten fire-dagers i en herlig liten dal langt borte. Nesten på grensen til "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". Ikke det, det er fin vei ut der, dvs smal og svingete og med obligatorisk bilsyke siste stykket, men absolutt fremkommelig. Og der er både strøm og vann, og ny peis. Men der er ingen mobildekning, ingen internett. Ingen wap eller wip eller noe som helst uansett hva det heter, mulighet til å komme på internett. Da må man ut av dalen. Og vil man egentlig det når man først har litt "fri"?
Når eneste måten folk kan få tak i deg er gjennom oldemor sin hustelefon, så blir det begrenset med mas. Det er få selgere som ringer der og spør om treffprosenten på bedriften din og hva de kan gjøre for å bedre den. Men mine 1-3 obligatoriske masetelefoner med min Timon (som jeg her velger å kalle barndomsvenninna mi) er det vanskelig å holde seg unna. Så ut av dalen måtte jeg, pittelitt. Under dekknavnet "burde vi ikke hatt en liter melk til??"

Jeg har tatt noen bilder naturligvis, og de skal dere få se. I dag blir det med noen kyr som jeg plutselig fant ut at var usedvanlig fotogene, så kommer det flere i dagene som kommer. Ikke bare kyr, jeg lover.

Har forresten en dåp på søndag, merkelig hvor avslappet jeg er i forhold til den, siden dåpskjolen mangler og huset er bombet. Alle kakene er bestilt hos familie og venner, og så lenge der er kake, så går vel alt greit?? Presten bryr seg vel ikke om det er hvit kjortel eller en branndrakt guttungen går med?
(ja, jeg satser på at jeg finner den, hvis ikke hyler jeg på nødløsning. Høyt!)
Ha en fin kveld/natt/morgen!

fredag, oktober 8

bra+fint og veldig velkommen!

Da åpner jeg bra+fint!
Endelig!
Jeg har ventet lenge på å få et eget firma, og nå var det på tide!
Heretter kommer bloggen til å dreie mer mot foto og design, men fortsatt er interiør en stor lidenskap og fortsatt vil det bli masse bilder av den slags. Så håper jeg at alle gamle følgere klarer å følge med over her, og at det kommer mange nye til!
Legg deg til som følger i dag, så blir jeg så innmari glad!

Jeg åpner min nye blogg med å vise noen bilder fra en av mine favorittgater i Bergen by, Skostredet. Så innmari passende hus i en innmari passende gate.
Denne gaten har alt fra dødsgod kaffe, herlig mat, god stemning, herlige butikker med klær og ting man ikke finner andre steder, plater (ja, LP`er!) og deilige pannekaker. En gate der det er så tydelig at alle er velkommen til å bare være seg selv. Herlig!


Jeg gleder meg til å fortsette bloggingen her på bra+fint!
Foreløpig er helgedressen på, stearinlysene tent og godteriet tatt frem, klar for fredagsunderholdning og familiekos! Ganske så bra fint!
Ha en super helg, og en fin fin fredag.

(og ja, jeg dro med "gamlebloggen" inn hit, må jo ikke kaste alt på båten selv om vi starter litt på nytt!)