fredag, mai 28

Nytt hus i ny by

Da har vi flyttet!
Nå har tiden gått så innmari fort, at jeg har ikke rukket å følge med selv en gang. Og det hodet her klarer virkelig ikke å følge med på noe lenger, jeg tror jaggu ammetåken har slått til for fullt. Jeg har nå karret meg over 33 uker i svangerskapet, og jeg håper de neste 7 løper avgårde! Jeg vagger rundt med ødem og bekkenløsning, får ikke lov til å gjøre noe særlig, men det er jo ikke mulig. Så jeg føler jeg smugrydder for tiden, noe jeg aldri hadde trodd at denne frøkna kom til å måtte gjøre. Jeg tok bl a en aldri så liten ommøblering av soverommet i dag, skjult bak unnskyldningen med at kommodene tross alt er tomme for klær og ikke særlig tunge! Og sengen er det jo bare å dytte litt i...


Uansett, når min kjære kommer hjem fra jobb i kveld, så vil han nok bli overrasket over at plassen hans nå er flyttet, slik at jeg fikk viljen min med å sove ved vinduet med den søte benken og lampen jeg har ordnet til.
Som om han bryr seg om noen lilla puter på en benk?? Nei, da vil jeg heller at noen som setter pris på det kan ligge ved siden av de, og da må det jo bli meg, da! *smart*


Vi prøvde å pakke så smart som mulig, og fikk merket hver eneste lille eske med romnavn, og fikk klistret en lapp på de viktigste av møbler og alt. Min kjære printet ut romnavnene og hang opp på dørene rundt i huset, og på den måten fikk flyttegutta plassert det meste på riktig plass, og vi kunne konsentrere oss om å pakke ut. For det meste... Noe måtte jeg jo endre på, og jeg ante der en liten stund en som ikke var superhappy med at gravidfrua bare pekte og at trappen er noe bratt og svingete.

Kjøkkenet i Grimstad var sort og hvitt høyglans. Her er kjøkkenet nesten likt det som vi byttet ut der sør.
Hva gjør man med sånt??
Vel, jeg må vel innrømme at jeg faktisk liker at det er sånn, det er heltre og i betydelig bedre stand enn det vi byttet ut. Og med den nye malesprøyten min, så kan det jo bli riktig så pent! Bort med eika, inn med hvitmalingen! Så plutselig kommer det til å matche den kjekke kommoden som nå har havnet på kjøkkenet, sammen med den grønne malestolen jeg reddet fra ett søppellass på vei til dynga. (for all del, ikke sitt på den, da faller den fra hverandre. Men den er så fiiiin!!) Kjenner noen igjen kommoden? Jepp, for den sto på badet i Grimstad..


Det tar tid å finne ut hvordan man skal ha det, og jeg regner med at det blir en del ommøblering det neste året, for å se hvordan ting fungerer best. Men, vi har da begynt, og vi har fått opp masse greier allerede! Som dere ser, så er det mye rot enda, men jeg føler faktisk at det er noelunde kontrollert rot. Bildene er jo samlet på en plass, selv om de ligger litt hultert i bultert, og bare venter på at riktig initiativ skal komme å ta dem og henge dem opp på veggen. Jeg venter også...


Noe kontrollert, noe ukontrollert, mesteparten tatt ut av esker og satt på steder der de muligens kan funke, men mest sannsynlig blir flyttet på etterhvert.. Kjent fenomen??


En stakkars kasse igjen i stuen. Den er merket med "Div restekasse, stue". Den er fylt med de siste restene fra stua, og jeg lurer veldig på hva som kan være oppi der. Det er bare det at på toppen ligger ting som skal på kontoret, og kontoret er fullt av andre fulle esker, så jeg tror den må bare vente litt til, jeg...
Legg merke til det fantastiske bildet på toppen av kommoden! Jeg lover å ta ett bedre bilde av det når det er hengt opp, men det er min lille kunstner som har tegnet klovn i barnehagen, og det ble bare så innmari fint!!
Rett i ramme! (ja, jeg vet det er skjevt! Glasset er til og med borte fordi det er knust. Heldigvis har Bergen Ikea!)


Til slutt må jeg bare ta med denne søte kattemat-boksen jeg fant på Kremmerhuset! Er den ikke søt??
Jeg bare måtte ha den, siden pus må jo også få seg en innflyttningsgave, ikke sant? Stakkaren som vi stappet valium i før flyreisen, stakkaren som måtte sitte i bagasjerommet på flyet og ankom Bergen lettere frysen etter en kald og ristete tur. Og den dumme valiumen som ikke virket før vi var kommet vel frem, og pus fikk seg en "tur" utenom det vanlige..


Så nå fikk du en liten sniktitt på hvordan det blir her i huset etterhvert! Utgangspunktet er jo ikke så ille, og jeg gleder meg til ting faller ordentlig på plass!

Ha en super helg, da!!

3 kommentarer:

Hilde sa...

Misunner deg litt som flytter. Ikke det at jeg ville flyttet fra Grimstad (tror jeg...? ;-) Men det hadde vært deilig å fått en flytteopprydning, og ikke minst begynt innredningen helt på nytt! :-)

jann!cke sa...

Det er forfriskende, faktisk! Vi fikk kjørt en hel del søppel ut til Østerhus, vi leverte sikkert 12 sekker med klær og sko til UFF-containeren ved Meny, og vi kjørte gamlebilen i Heftingedalen. Og jeg solgte unna møbler og pene klær på finn.no. (Noe måtte jeg jo gjøre for å kunne kjøpe nytt spisebord! ...som kommer i slutten av juni...)
En fordel her i byen er at det er litt flere bruktbutikker med godt utvalg, sånn for malesprøyten min sin skyld! :)

Rosa sa...

Så effektive de har vore! Det ser superfint ut, med den kvite peisen og alt. Men du må ikkje snike deg til for mykje rydding og ommøblering, då - pass på knøttet ;)

God helg i nytt hus, jannicke!