mandag, august 2

Så lenge døra er låst!

Vi trykket på alarmen, den med bevegelsessensor men med katteføler, låste døren omhyggelig bak oss, pakkenelliker stablet og dyttet i bilen og dro til min hjembygd, Austrheim. En herlig liten perle utmed havet, stille og rolig og balsam for en urolig sjel. Da var det godt å ta med kamera ut og knipse litt!
Og for en kontrast det kan bli noen ganger, fra det man opplever selv i en hverdag!
Som for eksempel naustet som er fylt med små perler som jeg i alle fall kunne funnet nytten i, der døra er låst men inngangen fri. Man skal være passe frekk om man prøver seg her, tenker jeg, da..Det er noe med luften på Austrheim. Det er noe med lukten. Lyset..
Jeg tenker ikke på lukten fra bæsjesprøyten til traktoren til Daae, eller neonlysa under bilen til Guttaboys.
Det er liksom noe som skjer hver gang jeg kommer hjem, som om tiden har stått litt stille.
Og jeg elsker det!
Det beste jeg vet er å komme hjem, møte gamle venner som jeg ikke har sett eller snakket med på evigheter, men som alltid er der og alltid viser glede for å treffe meg igjen. Jeg er så takknemlig for det!
Og jeg har trengt det så veldig nå..
Denne gangen fikk jeg ikke truffet så mange, men jeg lover å ta det igjen.
Men takk til to gode venninner som ordnet lunsj, babygave og minnet meg på at livet på vestlandet slettes ikke trenger å bli så aller verst.


Nå hadde ikke tiden på Austrheim stått stille, tvert imot! Siden jeg var hjemme i oktober i fjor, så har verdens største rundkjøring poppet opp i Øksneskrysset, James`n har fikset vaskehall for damenes skyld og Nordlia vokser så innmari at jeg lurer på om det er folk til å fylle alle disse husene.

Ikke for å snakke om NOW! Havsportsveka som er rett rundt hjørnet!
Har du ikke hørt om det, så burde du sjekke det ut! Snakk om å få bygda på kartet! Jeg berømmer den jobben som er gjort, og jeg gleder meg som en unge til å komme ut og knipse bilder av alt jeg kommer over!En pakke?
Hmm... Hva er i den, tro?
Vel, i morgen tidlig får han vite!
8 år ved min side, fortjener en liten oppmerksomhet da!
Elsker deg, vennen min ;)

1 kommentar:

Rosa sa...

Fine bilder! Og ja, det er godt å komma "heim" når ein ikkje bur der til vanleg. Det er faktisk ganske godt å komme dit når ein bur der på fast basis òg ;)

Tillukka med 8 år!